SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNO

Splošni pogoji opredeljujejo uporabo spletne prodaje www.mojatrgovinca.si in razmerje med kupci in S4O d.o.o.  (v nadeljevanju: Mojatrgovinca).

Upravljavec spletne prodaje:

S4O d.o.o.

Tržaška cesta 511

1351 Brezovica pri Ljubljani

Slovenija

DŠ: SI39051013 (Podjetje je davčni zavezanec.)

Matična številka: 6051421000

Telefon: 040 717 842

Email: info@mojatrgovinca.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je fizična oseba, ki na spletni prodaji naroči (pošlje naročilo) izdelek iz nabora blaga spletne prodaje.

 

KUPCI IN UPORABNIKI

Spletna prodaja je namenjena fizičnim osebam (v nadaljevanju: kupec). Nakup za pravne osebe ni možen.

Pravico do nakupa v spletni trgovini Mojatrgovinca imajo registrirani člani in gosti, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati. Hitri nakup omogoča nakup izdelkov z vnosom zahtevanih podatkov, brez predhodne registracije kupca. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi kupec uporabniško ime (njegova elektronska pošta) in geslo.

V kolikor je kupec pozabili geslo, lahko s klikom na »Si pozabil/-a geslo?« vpiše svoj elektronski naslov in nanj bo prejel nadaljnja navodila za obnovo gesla. V kolikor je kupec pozabili uporabniško ime, nas mora za nadaljnja navodila obnove kontaktirati na podpora@mojatrgovinca.si.

Kupec je sam odgovoren za naročila, ki so opravljena z njegovim uporabniškim imenom in geslom. V kolikor kupec sumi, da je prišlo do zlorabe njegovih podatkov, mora nemudoma obvestiti Mojotrgovinco. V kolikor Mojatrgovinca sumi, da je prišlo do zlorabe spletne prodaje, ima pravico preklicati naročilo kupca ali od njega zahtevati, da spremeni geslo.

Zaradi prodaje alkoholnih pijač mora biti kupec starejši od 18 let. Kupec mora ob dostavi pokazati osebni dokument, da dokaže svojo starost.

NAROČILO IN CENE

Naročilo izdelkov je možno le preko spletne trgovine. Z vsakim poslanim naročilom se kupec strinja s Splošnimi pogoji poslovanja.

Kupec lahko spremlja tekoče naročilo v rubriki »Košarica« in ga poljubno spreminja vse do koraka »Plačaj zdaj«. Kupec ne more preklicati oddanega naročila.

Kupoprodajna pogodba med Mojatrgovinca in kupcem je v spletni trgovini www.mojatrgovinca.si sklenjena v trenutku, ko Mojatrgovinca kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Mojo Dostavo kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Mojatrgovinca in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Pri nazivih, opisih, informacijah in cenah izdelkov lahko pride do napak. V primeru napačne navedbe cene in drugih tiskarskih napak si pridržujemo pravico do zavrnitve oziroma preklica naročila izdelka. Še prej vas bomo o tem obvestili.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Izbor izdelkov in cene se v spletni prodaji dnevno spreminjajo. Opis izdelka je opremljen z informacijami, ki so pridobljene iz deklaracije izdelka ali navodil dobavitelja, zato Mojatrgovinca ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih. Slike so simbolne, zato lahko pride do odstopanj med sliko in dejanskim izdelkom, vendar to ne vpliva na lastnosti izdelka.

Kupec se z nakupom obveže, da bo prevzel vse naročene izdelke, razen če v času oddaje in priprave naročila izdelka ni več na zalogi ali ga ni več mogoče dobiti na trgu. Mojatrgovinca si pridržuje pravico, da določenega izdelka ne dostavi, čeprav je izdelek umeščen v ponudbo v spletni trgovini. V tem primeru bo Mojatrgovinca kupcu dostavila izdelek z istimi ali boljšimi lastnostmi enake ali večje velikosti, po enaki dogovorjeni ceni. Kupec s pritiskom na gumb »Plačaj zdaj« soglaša z opcijo menjave kateregakoli naročenega izdelka.

Cena v spletni trgovini Mojatrgovinca je enaka tako za registrirane člane, kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Izdelki so lahko na voljo po akcijskih cenah. Pogoji koriščenja popustov se med akcijami razlikujejo in so na vpogled na spletni strani za vsako akcijo posebej.

NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina Mojatrgovinca omogoča dve opciji plačila:

 1. Plačilna kartica:

BA Maestro

Visa

Visa Electron

MasterCard

Diners

American Express

Discover

 1. Paypal

Način plačila izbere kupec pred zaključkom nakupa.

Stroški Pošiljanja se obračunajo po spodnji tabeli:

Strošek dostave za občino 1000 Ljubljana do 60 € 3,5 EUR*
Strošek dostave za občino 1000 Ljubljana nad 60€ Brezplačno*

* Mojatrgovinca bo kupcu ob vsakem naročilu zaračunala strošek embalaže in pakiranja 1,25 EUR.

Mojatrgovinca po plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

DOSTAVA NAROČENEGA BLAGA

Po uspešni oddaji naročila in uspešnem plačilu bo kupec prejel potrdilo o nakupu na navedeni elektronski naslov. Za naročilo mora minimalna vrednost nakupa znašati vsaj 40,00 evrov. Kupec bo naročene izdelke prejel na navedeni naslov najkasneje 48 ur po uspešnem nakupu in plačilu.

Naročila, oddana ob sobotah, nedeljah in praznikih, se obravnava naslednji delovni dan. Naročila oddana v petek po 10.00 uri se dostavljajo v naslednjem tednu.

Mojatrgovinca si pridržuje pravico, da se čas priprave in dostave v izjemnih primerih podaljša izven zgoraj navedenih terminov, vendar ne za več kot 48 ur. Kupec bo o zamudi obveščen.

Kupec je dolžan naročeno blago prevzeti na naslovu, ki je naveden v naročilu, in v naprej javljenem terminu dostave. Ob prevzemu prejme kupec tudi končni račun.

V kolikor kupec blaga osebno ne prevzame v dogovorjenem terminu in navedenem naslovu dostave, se njegovo naročilo lahko pusti pred vhodom v objekt ali v poštnem nabiralniku. O tem bo kupec predhodno obveščen. V primeru dogovorjene ponovne dostave se kupcu še enkrat zaračunajo stroški dostave.

Osebni prevzem izdelkov ni možen.

Dostava je možna na spodnje lokacije:

Znotraj območja Mestne Občine Ljubljana

Mojatrgovinca bo kupcu ob vsakem naročilu zaračunala strošek embalaže in pakiranja v vrednosti 1,25 EUR. Mojatrgovinca je obvezana poskrbeti za ustrezen prevoz in ustrezno manipulacijo blaga.

Ob naročilu hlajenih in zamrznjenih izdelkov vam bomo izdelke dostavili v termo izolacijski vreči.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec izbere želene izdelke in jih doda v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. Ko želi zaključiti nakup, v zgornjem desnem kotu klikne na ikono voziček. Pregleda nakupovalno košarico. V kolikor želi spremeniti količino izdelka, mora pritisniti gumb »Posodobi«. V nadaljevanju vpiše svojo poštno številko in klikne na gumb »Preveri«, da preveri ali dostavljamo v želeni kraj. V kolikor je poštna številka ustrezna, se bo prikazal gumb »Nadaljuj«. Izpolni podatke za dostavo in klikne »Naprej na dostavo«. Izbere način dostave in klikne na gumb »Naprej na plačilo«. Izbere način plačila, vnese podatke in klikne na gumb »Plačaj zdaj«. Prejel bo obvestilo o uspešnem plačilu. V kolikor želi na račun navesti drugi naslov plačnika, lahko uporabi opcijo »Uporabite drug naslov plačnika računa«. Za dodatna pojasnila se kupec vedno lahko obrne na info@mojatrgovinca.si ali pokliče 040 717 842.

GARANCIJA IN REKLAMACIJE

Napake in pomanjkljivosti v vezi s prevzetim naročilom se rešujejo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije. Kupec lahko prijavi reklamacijo ob prevzemu naročila in reklamacijo sporoči vozniku. V kolikor kupec kasneje opazi, da izdelek manjka ali je poškodovan, nas lahko o tem obvesti na reklamacije@mojatrgovinca.si. Za reklamacijo mora navesti številko računa.

Kupec ima možnost, da izdelek brez navedenega razloga vrne v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka. Ob vrnitvi mora biti izdelek nepoškodovan, zapakiran v originalni embalaži, v nespremenjeni količini. Kupec nosi strošek vračila blaga oziroma poštnino.

Kupcu vrnemo kupnino v 14 dneh od prejema vrnjenih izdelkov.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

Mojatrgovinca se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca ravnal v skladu z veljavnimi predpisi s področja varovanja osebnih podatkov.

Ob registraciji oz. postopku nakupa v spletno trgovino se zbirajo naslednji podatki:

 • število oddanih naročil kupca;
 • vsebina naročila kupca;
 • čas oddanega naročila kupca;
 • ime in priimek kupca;
 • uporabniško ime kupca;
 • e-naslov kupca;
 • poštni naslov kupca;
 • telefonska številka kupca;
 • geslo kupca.

 

Vsak kupec, ki vstopi v košarico, avtomatsko dovoli uporabo podatkov (vpisanih podatkov v vnosna polja spletne trgovine) za potrebe izpolnitve naročila in z naročilom povezano komunikacijo. Kupec se prav tako strinja, da Mojatrgovinca zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca.

Po veljavnem ZEKom-1 je dovoljeno naslov elektronske pošte uporabljati za neposredno trženje. Kupec v vsakem trenutku lahko zahteva izbris svojih podatkov iz spletne trgovine na elektronski naslov podpora@mojatrgovinca.si . Na istem naslovu lahko kupec vloži zahtevo za vpogled svojih shranjenih podatkov.

Več o varovanju osebnih podatkov in piškotkih najdete na povezavi:

https://mojatrgovinca.si/pages/pravno-obvestilo

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

V kolikor kupec v spletni trgovini prijavi svoj elektronski naslov na prejemanje e-obvestil, bo Mojatrgovinca kupčev e-naslov uvrstili na seznam prejemnikov e-obveščanja. Podatke o elektronski pošti se bodo shranjevali, dokler se kupec od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavi. To lahko stori tako, da pošlje pismeni zahtevek na podpora@mojatrgovinca.si ali tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo za odjavo.

OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana, zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

PRITOŽBE IN SPORI

Mojatrgovinca je dolžna vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Mojatrgovinca si bo prizadevala, da bo v čim krajšem možnem času obravnavala pritožbo in o tem obvestila kupca. Prav tako si bo prizadevala, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje pristojno sodišče v Ljubljani.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Za vse dodatne informacije, ki niso navedene na tej spletni strani, se kupec kadarkoli lahko obrne na Mojotrgovinco.

Telefon:

Email: info@mojatrgovinca.si

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo, zato se kupec zavezuje, da jih prebere pred vsakim nakupom.

Mojatrgovinca

Ljubljana, 02. 4. 2020